9 Ocak 2015 Cuma

28. hafta (Bebek odası son durum:)) Netleşen detaylar ve bekleyen eksikler

Günler geçiyor, sen hızla büyüyorsun.

5-6 hafta öncesine kadar galiba hareket etti söylemlerin yerini  aman allahım böylede vurulur mu? Azıcık sakin napıyor acaba? Neden hiç durmuyor? Bu gecede mi uyumayıp uyutmayacak söylemlerine bırakıyor.

Akşamları oturup film izler gibi karnımı izliyoruz. Bazen karnımın içerisinde deprem oluyor gibi bir sarsıntı ile gülmekten yerlere yatıyoruz. Baban sanırım geziyor içeride diyor.

Kendimi Hamsterların içerisinde döndüğü tekerler gibi hissediyorum bazen. şaka bir yana hareket etmen aslında çok iyi senin afacan ve sağlıklı olduğunun göstergesi sen uyumaya başlayınca yoruldu herhalde sonunda diyoruz.

Bu haftalarda pek yazı yazamadım. Eksiklerini tamamlıyoruz yavaş yavaş..

Ne mi yaptık yatağını aldık. Yılbaşından önceki hafta mother care bir kampanya yapmış. 150 Tl lik alışverişe 50 Tl hediye çeki veriyormuş.

Biliyorsunuz ikeadaki gibi minik bir beşiğe karar kılmıştık ama İkea beşikleri 60x120 cm boyunda standart. Bu da benim aklıma kurt düşürdü. Aldığım nevresim takımları genelde 100x150 cm civarında ve büyük gelicek diye düşünmeye başladım.

Mothercarede bu beşiği görünce aradığım beşik bu dedim. Nasıl sizce :) çok şirin değil mi. Bu beşiğin beyazını sipariş verdim. Aldığım hediye oyuncaklarla birlikte 275 TL mothercare çekim oldu.



 
Daha önce bahsettiğim gibi gardrop ve şifonyerini de  ikeadan aldık.  Mağazaların teslimat tarihleri belirsiz olunca ve bizim evde oturup teslimat bekleyecek vaktimiz olmadığı için, tüm paketleri kendimiz teslim aldık montajını kendimiz yaptık. Daha doğrusu :)Eşim herkül gibi bütün kolileri bir başına taşıdı ikeadan eve gelince de o heyecanla monte edip bitirdi. Montaj sırasında Gözde ve Onurun yardımlarını da yadsımayalım:)
 
Montaj işlemlerimiz bitince; aldığımız parçalar ortaya çıktı:) Çok fazla büyük eşyalarla odayı boğmak istemiyoruz.
 
Minnacık dolabımız:) İkea Hensvik serisi
 
 Birçok şeyi içine alan geniş kullanımlı şifonyerimiz ben çok beğendim. üzerine alt değiştirme ünitesi gibi kullanmayı düşünüyorum. Kalabalık yapmasın diye ayrıca alt değiştirme ünitesi almadık. şifonyerin üzerine de güzel raflar düşünüyorum. ikea Malm serisi

bu da yukarıda ahşap rengini gördüğünüz beşiğimiz mothercare Darlington serisi beşiğimize bayıldım. üç seviye kullanılabiliyor. Büyüdükçe yandaki parmaklıklar çıkarak minnacık karyola haline geliyor. Şimdilik taz bebiş gelsin diye beklemede.  Gördüğünüz gibi henüz yatak alamadık. Bir türlü karar veremiyoruz. Bu konuyu ayrıca yazarım.


Sömestr tatili gelsinde annem izninde yanımda olsun yavaş yavaş yerleştiririz aldığımız eşyaları diye düşünüyordum. Ama her zamanki gibi sabredemedim.
 
yavaş yavaş yıkayayım ütüleyip hurçlara kaldırayım istedim. Daha sonra hurçla uğraşacağıma yerlerine yerleştireyim dedim:) Çok hızlı karar değiştirilir.
 
Araştırmalarım sonrasında detarjan olarak bitkisel içerikli olması nedeniyle Dalan Roxy de karar kıldım. Bir adette dalin çamaşır yumuşatıcı aldım. Yumşatıcıya pek gerek yokmuş aslında.
 
Detayları fotoğrafladım anneme göstermek için, her bir parça tek tek yıkanıp (renklilerin renk vermesinden korkarak yıkandı ) ütülendi. Bu iş bayağı zormuş keşke tek başıma kalkışmasaydım dedim ama kendime engel olamadım pek zevkliydi. Biraz belimi ağrıtmış olabilirim.
 
 
Çekmeceleri ve dolabı yerleştirirken aldığımız tüm ürünleri kullanım amacına göre sınıfladım. Özellikle kıyafetleri kullanım aylarına göre ayırıp yerleştirdim. Bir çekmece 0-3 ay bir çekmece 3-6 ay gibi.
 
hahah gülmeyin ilk oyuncağımız:) Baba dayanamadı. Ama 6-24 ay arasıymış olsun dedi. O oynuyana kadar biz oynarız.

 

2 yorum:

  1. merhabalar. sizi bybo dan zaten biliyorum :) blogunuzu yeni baştan sona okuyorum . birşey danışmak istiyorum . bebek askısını nerden aldınız ikea mı ? şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba :) ikeadan renkli plastikleri ahşapları ise koçtaştan aldım.

      Sil