26 Aralık 2014 Cuma

Mobilya Seçimi-1

Yok hayır henüz bu aşamayı tamamlamadık.
 
Her anne baba gibi araştırmalar aşamasında açıkçası çok gecikmekte istemiyoruz.
 
Öncelikle şöyle yaptık. Modokoda mobilya baktık. Bir pazar günü fırsat bulabildiğimiz için bazı mağazalar henüz açılmamıştı. Baktığımız her mağazadaki takımlar aşağı yukarı birbirine benziyor. Ve daha çok kız çocuklarına yönelik tasarımlar var gibi, tüllü, kristalli , kurdele şeklinde oymaları olan takımlar. hatta sedefli boyalar. Fiyatları 3.000 TL civarından başlıyor ve yükseliyor.
 
Birde boyasız seçenekler var . Bu takımlarda masif ağaçtan yapılmış takımlar ama fiyatlar 6.000 civarında. Ama bu mobilyalarda pek aksesuar kullanımı yok. Akseuar derken frenli ray sistemi, asansörlü askı vb gibi mobilyalar daha çok eski zamanlardaki gibi mobilyalar gibi daha basit düzenekli.
Bu seçenekleri gördükten sonra bir de arkadaşlarımızın önerisi ile İKEAya bakmaya karar verdik. Bebek için tasarlanan mobilyalar 2 kapılı mini gardolap ve beşiklerden oluşuyor. Aslında belki gerçekten o dolaplara sığan anneler vardır ama bana pek küçük geldiler. Bu gardolaplara şu ana kadar aldığımız eşyalar anca sığar gibi geliyor. Daha nevresimi bezi, ıvırı zıvırı olacaklarını düşünürsek yanyana iki tane alsak belki diye düşündük.
 
Biz ilk zamanlar bizim odamızda ve beşiğinde yatmasını istiyoruz. Beşik mi park yatak mı tartışmasına hiç girmeyeyim. park yataklar belki daha kullanışlıdır ama beşiklerin albenisi yok onlarda. Güzel görünmüyorlar gözüme. Belki bir tane anneanneye alırız. Gittiğimiz zaman veya tatillerde kullanmak için. Dolayısı ile zaten bir beşik almayı düşünürken biraz daha büyüğünü daha odasına almaya gerek yok diye düşündük.  Dolayısı ile ikeayı elemiş olduk.
 
Şöyle bir kararsızlık durumu oluyor bebek odası hazırlarken kendinize alsanız dersiniz ben bunu alıyorum ama yıllarca kullanacağım diyebiliyorsunuz. Tek sorun keyfi olarak modelinden sıkılırmıyım ama bebek söz konusu olunca değişiyor işler gibi geliyor. Öncelikle büyüyen bir beden ve büyüyen kıyafetler gelişen ihtiyaçlar . Aklı ermeye başladıkça kendince gelişecek bir zevki olması ve sizin zevkle kurduğunuz odada mutsuz olması.  Bütün bunları düşününce ihtiyacı karşılayacak ama minimum bütçeyi ayırmak mantıklı geliyor. O yüzden benim gibi büyük bir gardolap ve büyümeyen beşik işimi görür derseniz ikea mantıklı.
 
Biz son karar olarak şöyle düşündük. Fetih mahallesinde gezdiğimiz mobilyacılar çarşısı modokoya oranla daha uygun gibi. Biraz büyükçe (ama yetişkin gardolabı görünümünde değil) 4 kapılı içi kendimize göre dizayn edebileceğimiz yani bir kapısına nevresim vb için el koymayı planlıyorum. Bir adette boyu uzadıkça da kullanabileceği bir büyüyebilen beşik. şifonyer vb ile odayı doldurmayı düşünmüyoruz. ileride çalışma masası, kitaplığı vb olur odasını doldurmayalım.
 
Şimdi istediğimiz kafamızdaki modeli yaptıracak bir mobilyacı arayışındayız. Bir tane bulduk gibi netleştiğinde yazının devamında yazabilirim. Yatak olarak daybed denilen tarzda ama büyüyebilen yatakları beğeniyorum.
 
Bakalım kağıtlarda çizdiğimiz başka fotoğraflardan parça parça benzeterek anlatmaya çalıştığımız mobilya üretildiğinde neye benzeyecek:)
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder